Users Online
· Guests Online: 13

· Members Online: 3
pufokezu, KimFup, SamCrype

· Total Members: 792,253
· Newest Member: fstzgxhwmgff
CANTONAMENT - IASI 17-24 IULIE 2010
In perioada 17-24 iulie 2010, sub coordonarea antrenorului Lotului National de juniori M.I. Nicolae-Petre Grigore, a avut loc la Iasi un cantonament pentru grupele de vārstă 8, 10 şi 12 ani, la care au fost convocaţi primii 4 clasaţi (băieţi şi fete) la aceste categorii de la CN şah practic juniori, ediţia 2010. FRŞah a asigurat cheltuielile de cazare şi masă pentru primii doi clasaţi la fiecare categorie īn parte.
De la C.S.Petrolul a fost invitata VALENTINA TENTU care, fiind vicecampioana pe anul acesta, a beneficiat de facilitatile oferite de F.R.Sah. Nu cred ca este nevoie sa insist prea mult asupra importantei unui astfel de cantonament. Ar fi minunat ca astfel de cantonamente sa se organizeze de cateva ori pe an, dar acest lucru depinde in primul rand de posibilitatile financiare ale federatiei.

SPI OPEN 2010 SATU MARE
ActualitateIn perioada 16-22 iulie 2010 a avut loc la Satu Mare concursul de sah intitulat SPI OPEN 2010. La acest concurs, de la C.S.Petrolul a participat juniorul STEFAN MANOLE, el realizand un punctaj foarte bun (5,5p) depasind 8 maestri si pe toti jucatorii de categoria I, mai putin Delgado cu care a terminat la egalitate de puncte. De la C.S.U. Ploiesti a participat maestrul FIDE DOBRE CLAUDIU, care a reusit sa se claseze pe un loc de premiere (locul 5). Evolutia constant buna a lui Claudiu face ca el sa se apropie tot mai mult de titlul de maestru international.
REZULTATE
OPEN SAH RAPID PLOIESTI
ActualitateIn data de 11 iulie 2010 s-a desfasurat la Casa de Cultura a Studentilor din Ploiesti un OPEN de sah rapid. Concursul a cuprins doua turnee: Turneul A pentru seniori si juniori mari si Turneul B pentru copii pana in 12 ani. Participantii de la C.S. Petrolul si C.S.U. Ploiesti ii puteti vedea in pozele alaturate. In urma acestui concurs pot sa remarc rezultatele exceptionale obtinute de doi juniori petrolisti: STEFAN MANOLE in turneul A si VALENTINA TENTU in turneul B. Stefan a ocupat locul 12 in clasamentul general, lasand in urma un mare maestru si mai multi maestri internationali si maestri FIDE! El a luat premiul pentru cel mai bun jucator cu ELO pana la 2100, desi nu are deocamdata decat 1927! In turneul B, VALENTINA TENTU a ocupat locul 2 in clasamentul general (baieti si fete), si a luat premiul pentru locul 1 la fete. Trebuie spus ca ambii sportivi se simt foarte bine in turneele de sah rapid. De remarcat este si locul 3 obtinut de ALEXANDRU RADUCANU la grupa de copii. Ii felicit pe toti pentru aceste rezultate frumoase! La acest concurs, DRAGOS CORLATESCU nu a fost in cea mai buna forma sportiva, el terminand concursul pe un loc mai modest. Nu-i nimic, a obtinut rezultate bune in alte concursuri si va mai obtine pentru ca el este un sportiv de performanta deja consacrat.
REZULTATE - Turneul A
REZULTATE - Turneul B
TURNEUL CAMPIONILOR
ActualitateIn data de 6 iulie 2010 s-a desfasurat la Snagov Turneul Campionilor, la care au fost invitati primii 8 copii clasati la ultimul Campionat National (Baieti si fete de la grupele 8-12 ani). De la C.S. Petrolul Ploiesti a fost invitata vicecampioana nationala VALENTINA TENTU. Rezultatul Valentinei a fost modest, insa participarea la concurs i-a folosit cu siguranta cel putin ca pregatire practica. Niciun sportiv nu se poate mentine in cea mai buna forma pe tot parcursul anului.
REZULTATE - Fetite 10 ani

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE SAH EFORIE 2010
ActualitateIn perioada 17-27 iunie 2010 s-a desfasurat la Eforie Nord FESTIVALUL INTERNATIONAL DE SAH EFORIE 2010. Acest festival a cuprins doua turne: Tureul A, open principal, deschis tuturor iubitorilor de sah indiferent de varsta, sex, categorie etc. si Turneul B, cu turnee pentru copii si juniori pana la 14 ani. La turneul principal, de la C.S. Petrolul au participat juniorii DRAGOS CORLATESCU, ALIN FLORESCU si STEFAN MANOLE. Cel mai bun rezultat l-a obtinut Dragos care a reusit sa castige premiul pentru locul I la grupa ELO sub 2200, cu 6,5p. Un rezultat bun a obtinut si Stefan: locul 5 la grupa ELO sub 2000, cu 5,5p. Alin a realizat tot 5,5p, insa a avut un coeficient de departajare mai slab. Au mai particpat de la C.S.U. Ploiesti seniorii CLAUDIU DOBRE si subsemnatul. La turneul secundar, grupa de copii pana in 10 ani, au participat de la C.S. Petrolul ANDREI DRĂGULIN si ALEXANDRU CIOBANU. Andrei a inceput tare concursul conducand in clasament si se parea ca are asigurata o medalie, insa spre sfarsit a pierdut la un jucator mai modest, infrangere care l-a trecut pe locul 4 desi a termintat la egalitate de puncte cu locul 3. Si asa rezultatul lui este foarte bun, cel mai bun de pana acum. Important este faptul ca Andrei face progrese de la un concurs la altul si daca o tine tot asa poate sa ajunga sahist mare. Alexandru a obtinut un rezultat mai modest, sub posibilitatile lui, pierzand si el la jucatori mai slab cotati. Dar si Alexandru este pe un drum bun deoarece a inceput sa se pregateasca mai mult si a capatat o pofta mai mare de joc. Amandoi sunt copii talentati si cu perspective frumoase in sah.
REZULTATE - Turneul principal
REZULTATE - Copii 10 ani
OLIMPIADA NATIONALA A SPORTULUI SCOLAR-GIMNAZIU
ActualitateIn perioada 14-16 Mai 2010 a avut loc la Deva OLIMPIADA NATIONALA A SPORTULUI SCOLAR pentru elevii din clasele V-VIII(Gimnaziu). Din judetul Prahova s-a calificat pentru aceasta faza elevul Scolii Sf.Vineri ALEXANDRU CHIRU (cls. a VIII-A), sportiv de categoria I legitimat la C.S.Petrolul Ploiesti. El a ocupat un onorabil loc 5, insa la fel de bine putea ocupa si un loc pe podium, fiind la egalitate de puncte cu locul 3, dar avand un coeficient de departajare mai slab. Iata clasamentul final:
CUPA ROMANIEI LA SAH RAPID
In zilele de 8 si 9 Mai 2010 s-a desfasurat la Snagov (sala sporturilor din Ghermanesti) editia a cincea a Cupei Romaniei la sah rapid, pe echipe. Clubul Sportiv Universitar Ploiesti a participat cu doua echipe. Prima echipa a reusit sa obtina in premiera medalia de bronz, ceea ce constituie un succes remarcabil. Echipa a doua a C.S.U. s-a clasat mai modest, dar a suferit si din cauza unor indisponibilitati de ultim moment. Daniel Hristodorescu nu a mai reusit sa vina datorita imbolnavirii, iar Neculai Barbu a absentat motivat de la doua partide, fapt ce a contat foarte mult in stabilirea pozitiei in clasament. De la C.S.Petrolul, a participat pe cont propriu, o echipa formata numai din juniori (trei dintre cei patru fiind sub 10 ani). Pentru ei participarea a contat ca antrenament. Nici experienta acumulata nu e de neglijat.

CUPA ROMANIEI LA SAH RAPID - MASCULINOLIMPIADA SCOLARA-LICEE-FAZA NATIONALA
ActualitateIn perioada 6-9.05.2010 s-a desfasurat la Galati OLIMPIADA SCOLARA-LICEE-FAZA NATIONALA. Judetul PRAHOVA a fost reprezentat de juniorul de la C.S. Petrolul Ploiesti DRAGOS CORLATESCU, care a ocupat locul 2. S-au jucat 7 runde in sistem elvetian. Dragos a castigat 5 partide, a facut o remiza si a pierdut o singura partida la campion. Trebuie spus ca intre Dragos Corlatescu si Dragomirescu Robin este o rivalitate de 10 ani in Campionatul National de sah. La ultima finala de la Voineasa, Dragos l-a invins pe Robin. Concursul a fost foarte puternic deoarece majoritatea participantilor au fost jucatori clasificati (mai putin cei cu coeficientul Rtg 400). Iata clasamentul final:
BALCANIADA DE SAH - JUNIORI 16 ANI - CALIMANESTI
ActualitateIn perioada 3-6.05.2010 s-a desfasurat la Calimanesti BALCANIADA DE SAH PENTRU JUNIORI PANA IN 16 ANI. Romania a prezentat doua echipe, in echipa a doua fiind selectionata si sportiva de la C.S. Petrolul Ploiesti Valentina Tentu. In afara clasamentului pe echipe s-a mai facut si un clasament individual pe grupe de varsta. Valentina a obtinut medalia de bronz la Fete 10 ani. Un rezultat foarte bun si primul ei succes pe plan international. Iata clasamentul pe echipe si rezultatele individuale pe mese din echipa a doua a Romaniei in care a jucat Valentina:

CAMPIONATUL NATIONAL DE VETERANI 2010
ActualitateIn perioada 26-29.04.2010 a avut loc la Cugir Finala Campionatului National de Veterani 2010. Ploiestiul a fost reprezentat de autorul acestor randuri Pepene Gheorghe (C.S.U. Ploiesti) si de Sandulescu Gheorghe (Conpet Ploiesti). Anul acesta eu am avut o evolutie mai modesta, ocupand locul 4, e drept, la egalitate cu locul 3. In premiera, anul acesta s-a organizat si un campionat de dezlegari pentru veterani, aici reusind sa obtin medalia de bronz. Iata clasamentul final:

FINALA CN JUNIORI 2010 - VOINEASA
ActualitateREZULTATE SAH PRACTIC, RAPID SI BLITZ
In perioada 7-17.04.2010 s-au desfasurat la Voineasa Campionatele Nationale de sah pentru juniori. Juniorii de la C.S.Petrolul au otinut 8 medalii prin Tentu Valentina, F10 ani (doua de argint si una de bronz), Corlatescu Dragos B18 ani (doua de bronz si una de argint), Manole Stefan, B14 ani (una de bronz) si Nistor Gabriela F8 ani (una de bronz). Rezultatele complete ale sportivilor petrolisti pot fi urmarite in tabelul de mai jos:

Aprecieri: Rezultatele obtinute anul acesta de sahistii petrolisti sunt foarte bune. Marea surpriza placuta a produs-o Valentina Tentu care a reusit sa obtina locul 2 la sahul practic, desi inainte de concurs eram multumiti si cu locul 6, tinand cont ca anul acesta Valentina a urcat la F10 ani. Valentina a sfidat orice calcule ale hartiei si a reusit sa obtina argint nu doar la sahul practic, ci si la "rapid". In plus, a mai punctat cu o medalie de bronz si la "blitz" dupa o lupta palpitanta pana in ultima runda. Valentina a fost foarte aproape de o medalie si la "dezlegari", insa o greseala copilareasca (de scriere gresita a mutarii, solutia gandita fiind corecta) a facut ca ea sa se claseze mai jos decat arata ca poate. Trebuie spus ca titlul de vicecampioana la sahul practic ii da dreptul Valentinei sa participe la Mondiale, Europene sau la Campionaul Uniunii Europene. Problema este gasirea sponsorilor, altfel stam cuminti acasa.
Al doilea jucator de la Petrolul care a obtinut tot 3 medalii este mult mai experimentatul Dragos Corlatescu. Dupa o evolutie mai modesta de vreo doi ani, el revine in forta si demonstreaza astfel ca ramane in continuare un jucator de top, indiferent ca joaca la grupa lui de varsta sau la cea superioara. Bravo Dragos! Asa te vreau.
Al treilea ca performanta, dintre jucatorii petrolisti, este Stefan Manole care a obtinut medalia de bronz la "rapid" si locul 6 la sahul practic, ceea ce inseamna lot national. Din pacate insa, anul acesta pretentiile noastre erau mult mai mari si anume recucerirea tilului de campion! Un motiv obiectiv al ratarii este faptul ca a inceput concursul bolnav si l-a continuat asa fara sa stie ca problema este chiar mai serioasa, acasa descoperind ca el are viroza pulmonara! Totusi sunt si motive subiective, de atitudine, pe care Stefan le cunoaste foarte bine si care l-au impiedicat sa obtina un rezultat pe masura posibilitatilor lui. Nu-i nimic, asa cum Valentina si Dragos au obtinut rezultate mai bune la grupa de varsta nefavorabila, tot asa si Stefan poate sa aiba incredere pentru la anul.
O surpriza placuta a realizat-o mezina echipei Gabriela Nistor, F8 ani, sora Valentinei, obtinand o medalie de bronz la "dezlegari". Asteptam o surpriza din partea ei, dar la rapid si blitz si mai greu speram la dezlegari. Acum nu mai conteaza, bine ca a obtinut medalia. La anul, Gabriela are ganduri mari fiindca pastreaza grupa de varsta si scapa de fetele mai experimentate decat ea.
Nu trebuie uitati nici ceilalti petrolisti care, chiar daca nu au obtinut medalii, au reusit o clasare superioara fiind promovati in lotul national.Este vorba de Alin Florescu, B18 ani si Alexandru ChiruB16 ani care au ocupat locul 8 si respectiv 10 fiind astfel inclusi in lotul national. In schimb, Daniel Vezeteu cu locul 13 nu a mai reusit sa prinda lotul national. Daniel si Alin, alaturi de Dragos, formeaza insa o echipa B18 care tinteste o medalie ca si anul trecut.
Andrei Dragulin, la prima lui participare la Finala, a reusit un punctaj peste 50% ceea ce ii da incredere ca poate obtine rezultate si mai bune. Eu sunt convins de acest lucru fiindca este un baiat talentat, sarguincios si cuminte.
Alexandru Ciobanu, a obtinut acelasi procentaj ca si Andrei, dar el trebuie sa emita pretentii mai mari fiindca este la a doua participare la o finala de juniori. Ca si Andrei, este talentat si cuminte, dar un pic mai comod. Depinde de el ce vrea sa realizeze in sah.
Mihail Nistor, fratele Valentinei si al Gabrielei, are mari merite in obtinerea performantelor de catre surorile lui. Fara Mihail nici macar nu s-ar fi auzit de aceste fete ca sahiste! Il felicit pe el in egala masura ca si pe surori! Felul cum are grija de aceste doua fetite simpatice si talentate impresioneaza pe toata lumea cu care intra in contact.
banner
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
GOOGLE
Shoutbox
You must login to post a message.


my canadian pharmacy corp canada pharmacy online [url=http://thecan
adianhealthaandcar
emall.ru/]canadian
health[/url

robaxin 500 indocin medication lasix 20 mg tablet [url=https://tadal
afilrem.com/]tadal
afil 10mg[/u

viagra otc canada viagra <a href="https://huntl
indberg44.podbean.
com/e/acquire-viag
ra-as-well-as-impr
ove-yourself/">viag


purchase viagra canada <a href="http://yanetc
ollege.com/index.p
hp?option=com_k2&vi
ew=itemlist&task=us
er&id=702499">Viagra</
a> sildenafil citrate [url=http://extend
.js


cheap viagra in canada <a href="http://bookma
rker.ml/story.php?
title=fundamental-
guidelines-to-boos
t-viagras-efficien
cy#discuss">canada viagra</a> internet pharmacies in canada c

www viagra com <a href="https://formu
lamasa.com/elearni
ng/members/moodymo
ody54/activity/177
134/">india viagra pharmacy</a> north west pharmacy canada cialis from canada [url=http

anafranil pills baclofen rx diclofenac 100 mg [url=https://amoxi
cillinlab.com/]buy
amoxi

31,335,628 unique visits